søndag 21. september 2008

Fra en tur i Park Sanssouchi, Potsdam, sommeren 2008

Her står jeg nesten øversti trappa og ser opp på Scloss Sanssouchi,
og her snur jeg meg og ser på utsikten nedover Weinbergterassen

Chinesisches Haus, en vakker liten tesalong, et stykke ned i parken.


Kunstnerne hadde aldri vært i Kina, eller sett kinesiske mennesker, så dette er avbildinger slik de trodde de så ut.


5 kommentarer:

Anonym sa...

"färden fortsätter
medan hjärtat slår
och ryggen där bak
ökar trycket
att gå vidare"

Underbara bilder!
h. Monika

Doriz Jeltzin sa...

Aaaah, hr lyser det Barokk på lang veg. Jeg har bare vært inni bypalass, men da pleier jeg å spankulere rundt og forestille meg at jeg har på meg en stor kremgul kreasjon av en kjole, og at jeg ikke har noe annet å gjøre enn å spankulere rundt.

alw sa...

Du skulle sett soverommene. Det ene slottet var et sommerhus der kongen hadde leiligheter for vennenene sine, hver leilighet hadde rom for fruen og herren bare adskilt av et klesrom eller en skrivstue. Når det er åtte meter til taket, og alle vegger, samt sengtøyet, golvteppet og gardinene er dekorert med de samme krysantemumene - vil da den som sover der få krysantemumfobi eller bare elske det?

Doriz Jeltzin sa...

Jeg tror jeg ville elsket det. Jeg har kjempelyst til å dra i et riktig palass å se på soverommene. Var alle etasjer åpne? Jeg synes tjenerrom og kjøkken og sånt er litt inetresant også.

alw sa...

Kjøkkenet var i et annet hus, du vet, de ville jo helst unngå matlukt i huset, så det ble mye løping på kjøkkenpersonalet den gangen. Vi fikk se noen få tjenerrom, de var ikke så overdådige.