tirsdag 30. oktober 2007

Froskeprinser og prinsefrosker


Det var en gang en prinsesse som gikk ut på jakt. Hun traff en prins, og ble så lykkelig.
- Ja, tenkte hun, det er det jeg vil ha, en ekte prins.
Og hun kysset han. Tenk deg hennes forferdelse da hun oppdaget at hun satt igjen med en frosk.

Så hun gikk videre, og hun traff en ny prins, flottere og rikere enn den forrige.
- Dette må være riktig, tenkte hun og hun kysset han. Denne gangen satt hun igjen med en diger padde.

Så hun gikk videre, og traff andre prinser, men hver gang hun kysset en prins så oppdaget hun at hun satt igjen med en frosk.
- Finnes det ingen riktige prinser i denne verden, spurte hun så.
- Kvekk kvekk, var svaret hun fikk, men siden hun ikke forsto froskespråket skjønte hun aldri at hun gjorde alt feil vei. Hun skulle kysse en frosk, da ville hun finne den ekte prinsen.

Og har hun ikke lært seg froskespråket, så går hun vel rundt den dag i dag og skaper frosker av prinsene hun kysser…

2 kommentarer:

Doriz Jeltzin sa...

Og moralen er: Hvis du finner deg en stygging vil han være den perfekte kjæreste og tilbe deg resten av livet <3

alw sa...

Monika Riihelä skrev fortsettelsen:

Det var en gång en prins som var ute och jagade. Han jagade efter den vackraste prinsessan i hela världen. Han vandrade och vandrade och blev trött i bland. Han träffade på kompisar och berättade dem om sina eskapader. De slog honom på ryggen och gav en lyckospark i baken. Och så fortsatte prinsen att söka. Och innan dagen förbyttes till natt hade han hittat den ljuvaste prinsessan i världen. Lidelsefullt och av hela sitt hjärta kysste han henne på munnen. Men ack o ve! Den underbara prinsessan förvandlades till den rysligaste spindel med förskräckliga uppsåt i sitt sinne.
Det fanns ingen annan utväg än att fortsätta letandet, för ensam stod han inte ut. Så hittade han nästa underbara prinsessa, kysste henne – och hon förvandlades till ett skrikande troll med en rysligt ful näsa. Bort med henne och ut för att finna den rätta. Så gick några år och varje vecka fann prinsen en ny prinsessa vackrare än någon av de andra. Och varje kyss förvandlade prinsessorna till otäcka odjur.
Men så en dag stötte han på den prinsessan som hade gått omkring och kysst prinsar för att förvandla dem till grodor. Hon var egentligen ingenting att se på, så prinsen ides inte kyssa henne, och prinsessan hade redan helt tappat lusten för kyssar.
Nu vandrar dessa två på tu man hand vägarna fram och drömmer var för sig om den verkligt underbara reskamraten som väntar bakom nästa krök.